Cereri de divorţ soluţionate în 2012 la Direcţia pentru Evidenţa Persoanei Giurgiu

Cereri de divorţ soluţionate în 2012 la Direcţia pentru Evidenţa Persoanei Giurgiu

Din informaţiile oferite de directorul Direcţiei de Evidenţa Persoanei Giurgiu, Carmen Ciobanu, aproximativ 34 de cupluri din Giurgiu au divorţat, pe cale amiabilă în cursul anului 2012. Numărul total de cereri depuse în acest sens a fost de 37, din care trei au fost clasate datorită faptului că solicitanţii au renunţat la cererea de divorţ.

Prin Legea nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, intrată în vigoare la data de 25.12.2010, a fost reglementat divorţul pe cale administrativă, care face posibilă desfacerea căsătoriei în termen de 30 de zile prin intermediul notarului public sau al ofiţerului de stare civilă de la locul încheierii căsătoriei sau al ultimei locuinţe comune.

Condiţiile ce trebuie întrunite pentru acest tip de divorţ sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori, rezultaţi din căsătorie sau adoptaţi şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.

Cuplurile care doresc desfacerea căsătoriei pe cale administrativă trebuie să depună la Registratura Direcţiei de Evidenţă a Persoanei din str. 1 Decembrie 1918, nr. 69, Compartimentul Stare Civilă următoarele documente: certificatele de naştere în original şi fotocopie, certificatul de căsătorie în original şi fotocopie, actele de identitate în original şi fotocopie şi să achite taxa de 200 lei aferentă cererii de divorţ.

Ofiţerul de stare civilă care înregistrează cererea soţilor le va acorda acestora un termen de 30 de zile pentru împăcare. La expirarea acestui termen, dacă decizia soţilor rămâne neschimbată, ofiţerul de stare civilă constată desfacerea căsătoriei şi eliberează fiecăruia dintre foştii soţi, în termen de 15 zile, câte un exemplar original al certificatului de divorţ, fără a se face vreo menţiune despre culpa soţilor.

Ultima modificare: 16.01.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Spectacolul omagial dedicat lui Mihai Eminescu a umplut sala Ateneului “Nicolae Bălănescu”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.